Konzultacije

Na ponovnem sestanku smo se dogovarjali glede odprtin na nasi celici, s katerimi smo imeli nemalokatere zaplete. -Prvotna dimenzija okna je bila 140x140cm, naslednji predlog pa je bilo okno 160x140cm  (dolžina  višina), probali smo tudi varianto, da bi bla višina okna 120cm (120x160cm) ampak je nastal problem z osvetlitvijo v zadnjem kotu sobe
Problem pa je predstavljal tudi parapet, ker je tako nizek, če bi bil višji, bi lahko okno bilo višine 120cm. Podrugi strani nam je ta višina zaradi podaljšanja mize proti naravi.
Obstajala je tudi variantada  bi lahko bila tudi višina okna 140 in širina 180cm, to pa je že panoramsko okno, ki seže skorajda čez celo steno in je preveliko za tak objekt, zato smo sklenili, da bo ostalo pri velikosti okna 140x140cm, ker je že ta velikost enormna. (Osvetlitev 4%)

Tako smo s prof. Igorjem Seljakom prišli do ugotovitve, da naj okno ostane prvotne velikosti 140X140, parapet pa na višini 75 cm, ker je v takih pogojih to najbolj optimalna rešitev.
Ravno tako smo razmišljali o prerazporeditvi kopalniških elementov.Predvsem nas je zmotila postavitev tuša. Naredili smo štiri različice, saj se nam je zdelo glede na to, da imamo veliko kopalnico škoda, da prostora ne bi bolje izkoristili Tuš bi bil tako večji in skrit za dodatno stenco, ki je lahko zelo tanka, montažna. Do naslednjega sestanka smo si zadali zadolžitve, da določimo končne mere vseh detajlov.

Avtor: Tjaša Plavec

Advertisements

About selfsufficientcell

A group of students of the Faculty of Architecture, who will participate in project design and implementation of energy self-sufficient living units. It will be constructed on a test track in Gameljne near Ljubljana.

Posted on July 9, 2011, in 2. Tedenska poročila / Weekly reports. Bookmark the permalink. Comments Off on Konzultacije.

Comments are closed.

%d bloggers like this: